Lid worden?


Iets voor jou?

Heb je onze website bekeken en ben je geïnteresseerd? Of heb je ons misschien aan het werk gezien en dacht je: dat wil ik ook wel? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met onze huidige vrijwilligers willen helpen de boten willen bemannen. Kennis en ervaring is niet nodig. Een dienstverlenende instelling, goed kunnen werken in teamverband en bereidheid te willen leren zijn wel belangrijk. Neem geheel vrijblijvend een keer contact op om nader kennis te maken en eventueel een dagje mee te lopen. Dat kan via het contactformulier op deze website of stuur ons een mailtje, dan bellen we je snel terug. 
 

Wat zoeken wij?

Zoals hiervoor al aangegeven, is kennis en ervaring niet nodig. Een dienstverlenende instelling, goed kunnen werken in teamverband en bereidheid te willen leren wel. Verder is een zwemdiploma A een vereiste en kun je bij ons terecht vanaf 15 jaar. Affiniteit met watersport en/of een diploma Eerste Hulp is wenselijk, maar ook niet noodzakelijk.
We zijn elke zaterdag en zondag op het water van april tot en met oktober. Vanuit de haven van Wessem worden de vaartuigen klaargemaakt en wordt er uitgevaren.  Iedereen kan zelf zijn/haar besachikbaarheid opgeven, waar we dan in planning rekening mee houden. We gaan daarbij uit van een inzetbaarheid van minimaal twee dagen per maand.
 

Wat bieden wij?

Alle nieuwe leden worden stapje voor stapje wegwijs gemaakt in het reddingswerk. Je leert ons inzetgebied en onze boten kennen, leert meedraaien tijdens patrouilles en hulpverleningen en kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie. Wij verzorgen interne opleidingen, gericht op bijvoorbeeld de beheersing van onze eigen boten, maar geven ook de opleidingen van Reddingsbrigade Nederland, uit de Waterhulpverleningslijn. Ook opleidingen Eerste Hulp geven we in eigen beheer.
Verder zijn we vooral ook een enthousiaste club vrijwilligers van alle leeftijden, die in een open en informele sfeer samen een bijdrage willen leveren aan een veilige en prettige watersportomgeving op de Midden-Limburgse Maasplassen.