Reddingsbrigade rukt diverse malen uit

06 Mei 2018

Terug

Reddingsbrigade rukt diverse malen uit

Zondag  6 mei steeg het kwik tot boven de 25°C. Het was dan ook weer vrij druk op en rond de maas en haar plassen.

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade hebben deze dag weer diverse opvarende geholpen; zo ook 2 opvarende van een opblaasbare kano. Door de golfslag van de overige scheepvaart, en de stroomopwaarts richting was het bijna onmogelijk voor het 2tal om op hun eindbestemming te komen.

De Reddingsbrigade heeft beide personen aan boord genomen, incl de kano, en veilig naar hun eindbestemming op een andere recreatieplas gebracht.

Door het plots wegvallen van de wind kwam later op de middag een kitesurfer midden op de spaanjerdplas te liggen, op een 700 meter afstand van de wal, en kon geen kant op. Door middel van noodsignalen heeft hij de aandacht van overige scheepvaart getrokken. Vervolgens heeft de Reddingsbrigade de surfer aan boord genomen en retour gebracht naar de wal.

Tip: ken dus altijd de noodsignalen als u gaat watersporten, en draag altijd een reddingsvest!!

In de avond zijn de leden van de brigade opgeroepen door de Gemeenschappelijke Meldkamer (112) voor assistentie bij een ongeval op de maas ter hoogte van Stevensweert. De Reddingbrigade is samen met Brandweer, Ambulance en Politie ter plaatse gegaan, een heeft assistentie verleend.
Deel dit bericht:

Terug